Wij geloven dat meer biodiversiteit de sleutel is naar een beter klimaat en gezondere gewassen. Daarom kiezen we heel bewust voor veel verschillende gewassen.

 

Met strokenteelt planten we gewassen naast elkaar die elkaar helpen en versterken. Met natuurstroken zorgen we voor herstel van de bodem en bieden we tegelijkertijd beschutting voor de dieren die hier leven.

 

We telen al onze gewassen puur op kwaliteit en smaak - niet op maximale opbrengst.

 

Dit jaar telen we maar liefst 31 verschillende gewassen:

Aardappelen (diverse rassen), rode ui, gele ui, sjalot, wortel, stamslaboon, rode kool, witte kool, groene kool, brouwgerst, haver, boerenkool, rode boerenkool, koolraap, knolselderij, prei, rozemarijn, salie, tijm, koolrabi, rode koolrabi, knolvenkel, meiknol, wortelpeterselie, regenboogpeen, sprouting, broccoli, rode biet, gele biet en witte biet.

Onze oogst

Als boer werk je het hele jaar toe naar de oogst. Het voorjaar is daarvoor het meest tastbare begin: de nieuwe gewassen gaan de grond in. Te beginnen met de aardappelen in april. Daarna volgen de andere gewassen.

19 april

De uien zijn gezaaid, alle aardappelen zitten in de grond. De eerste stroken aardappelen zitten in de strokenteelt.

20 april

De sjalotten zijn gezaaid De stroken brouwgerst, pastinaak en ui zijn ook gezaaid!

4 mei

Een mooie plens regen, kunnen we goed gebruiken nu nog even wachten op de warmte!

Het land van vandaag

De dagen lengen, en dat geldt momenteel ook voor onze werkdagen. We zijn volop aan het zaaien en poten. Elke dag komen er percelen bij. Met de mooiste gewassen, die ook elkaar helpen om uit te groeien tot lekkere, gezonde en voedzame groenten. Het is genieten. Elke dag weer.