Onze overtuiging is dat het vergroten van biodiversiteit essentieel is voor een beter klimaat en gezondere gewassen. Om deze reden kiezen we heel bewust voor een divers aanbod aan biologische gewassen. Door middel van strokenteelt planten we gewassen naast elkaar die elkaar ondersteunen en versterken, terwijl we met natuurstroken de bodem herstellen en een schuilplaats bieden aan lokale dieren. Bij onze teelt ligt de focus op de puurheid, kwaliteit en smaak van onze gewassen en niet zozeer op het maximaliseren van de opbrengst.

 

Verschillende soorten biologische gewassen die we in 2023 telen: 

 

Het hele jaar door: 

Aardappel, Witte Kool, Rode Kool, Groene Kool, Boerenkool, Koolraap, Wortel, Regenboogpeen, Bieten (diverse kleuren), Gele Ui, Sjalotten en Prei

 

Zomergewas:

Sla (mix), Snijbiet, Spinazie, Andijvie, Koolrabi, Paksoi, Raapsteel, Courgette, Wortel (zomer), Bieten (zomer), Spitskool, Venkel, Verse Ui, Postelein, Zomerprei, Groenlof, Roodlof, Broccoli en Bloemkool

 

Kruiden:

Tijm (diverse soorten), Munt (diverse soorten), Platte Peterselie, Krulpeterselie, Marjolein (diverse soorten), Oregano, Salie, Rozemarijn, Daslook, Bieslook, Lavas

Onze oogst

Als boer werk je het hele jaar toe naar de oogst. Het voorjaar is daarvoor het meest tastbare begin: de nieuwe gewassen gaan de grond in. Te beginnen met de aardappelen in april. Daarna volgen de andere gewassen.

19 april

De uien zijn gezaaid, alle aardappelen zitten in de grond. De eerste stroken aardappelen zitten in de strokenteelt.

20 april

De sjalotten zijn gezaaid De stroken brouwgerst, pastinaak en ui zijn ook gezaaid!

4 mei

Een mooie plens regen, kunnen we goed gebruiken nu nog even wachten op de warmte!

Het land van vandaag

De dagen lengen, en dat geldt momenteel ook voor onze werkdagen. We zijn volop aan het zaaien en poten. Elke dag komen er percelen bij. Met de mooiste gewassen, die ook elkaar helpen om uit te groeien tot lekkere, gezonde en voedzame groenten. Het is genieten. Elke dag weer.