De boeren van Botmas zijn Leon Steeghs en Folkert Botma. Samen zetten zij zich in om de grond gezonder te maken en de allerlekkerste en voedzaamste aardappelen en groenten te produceren.

Folkert

"Vanuit mijn passie voor lekker en gezond eten en de natuur ben ik op reis gegaan. Een reis waarin ik wilde ontdekken of boer zijn wel echt wat voor mij was. Al snel kwam ik erachter dat dit beroep mijn passies bij elkaar brengt en ik tegelijkertijd iets kan betekenen voor de wereld.

 

Tijdens mijn reis ben ik in contact gekomen verschillende boeren over de wereld en gezien hoe elke boer kampte met de gevolgen van ons veranderend klimaat en hoe dze boeren zich actief inzetten om hier wat
aan te doen! Regeneratieve landbouw is wat mij betreft het antwoord, op deze manier kunnen we gezonder voedsel produceren en tegelijkertijd de aarde gezonder maken.

Leon

“Het verlies van vruchtbare grond en biodiversiteit, in combinatie met het verlies van inheemse zaden en kennis, vormt een grote bedreiging voor onze toekomstige overleving.

 

Volgens bodemwetenschappers zullen we in het tempo waarin we nu de bodem vernietigen over 50 jaar niet meer genoeg vruchtbare grond hebben om onszelf te voeden. En de volksgezondheid komt in gevaar doordat ons voedsel steeds verder verarmd. Met minder voedingswaarde en minder mineralen.
Ik wil dat een halt toeroepen. Laten zien dat het ook anders kan.

Meer over ons weten?

Meer weten over wat we doen, onze gewassen of wil je afnemer worden? Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.