Welkom op de perspagina van Botmas

Hier vertellen wij u alles over ons bedrijf, ons verhaal, onze producten en onze geschiedenis.

 

Botmas verhaal (brand identity)

De landbouw is enorm geïndustrialiseerd. Daardoor worden boeren steeds afhankelijker van kunstmatige ingrepen om gewassen te beschermen en de oogst te maximaliseren. Door deze manier van verbouwen neemt de voeding in de bodem af, waardoor de voedingswaarde van ons voedsel afneemt. 

 

Het is onze missie om te bewijzen dat landbouw anders kan en anders moet. Daarom past Botmas regeneratieve landbouw toe. Deze manier van landbouw onttrekt niet aan de aarde, maar verrijkt haar. Dat zorgt voor sterkere gewassen met een veel hogere voedingswaarde. En meer smaak.

 

Zo zijn de producten van onze grond niet alleen voedzamer en lekkerder. Ze zijn vooral beter. In elk opzicht.

 

Klik hier voor onze branding video

 

Boer Folkert Botma

 

Quote Folkert

“Vanuit mijn passie voor lekker en gezond eten en de natuur ben ik op reis gegaan. Een reis waarin ik wilde ontdekken of boer zijn wel echt wat voor mij was. Al snel kwam ik erachter dat dit beroep mijn passies bij elkaar brengt en ik tegelijkertijd iets kan betekenen voor de wereld.

 

Tijdens mijn reis ben ik in contact gekomen verschillende boeren over de wereld en gezien hoe elke boer kampte met de gevolgen van ons veranderend klimaat en hoe deze boeren zich actief inzetten om hier wat aan te doen! Regeneratieve landbouw is wat mij betreft het antwoord, op deze manier kunnen we gezonder voedsel produceren en tegelijkertijd de aarde gezonder maken.”

 

Botmas producten

Dit jaar bieden we op het land van Botmas de volgende gewassen aan. Deze worden geleverd in twee varianten: "ready-to-use" (panklaar) en "afland" (met gezonde grond eraan).

 

Het hele jaar door: 

Aardappel, Witte Kool, Rode Kool, Groene Kool, Boerenkool, Koolraap, Wortel, Regenboogpeen, Bieten (diverse kleuren), Gele Ui, Sjalotten en Prei

 

Zomergewas:

Sla (mix), Snijbiet, Spinazie, Andijvie, Koolrabi, Paksoi, Raapsteel, Courgette, Wortel (zomer), Bieten (zomer), Spitskool, Venkel, Verse Ui, Postelein, Zomerprei, Groenlof, Roodlof, Broccoli en Bloemkool

 

Kruiden:

Tijm (diverse soorten), Munt (diverse soorten), Platte Peterselie, Krulpeterselie, Marjolein (diverse soorten), Oregano, Salie, Rozemarijn, Daslook, Bieslook, Lavas

 

Botmas klanten

Onze klanten bevinden zich in de zorgsector. Wij leveren aan keukens van zorginstellingen en ziekenhuizen. Onze klanten en afnemers zijn Cosis, Egbert Jan Foodservice, Patyna, Interzorg Noord Nederland, UMCG en Beatrixoord, Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Lentis en Tjongerschans ziekenhuis.

 

Facts & figures

  • Botmas is opgericht door Folkert Botma in 2019. Het bedrijf is dus drie seizoenen jong :). Folkert is de zesde generatie Botma op de Pleats
  • In Friesland noemen wij een boerderij een Pleats. De Pleats ligt in Engwierum, op een eiland. Je kunt de Pleats maar via 1 weg bereiken en aan het einde van die weg ligt Botmas
  • Er werken momenteel 8 mensen bij Botmas. De boer, de accountmanager, een officemanager, een manusje van alles en een creative manager. En drie AG(F) medewerkers
  • We leveren nu aan 10 klanten onze strokenteelt
  • Op diverse manieren hebben wij reeds in de media gestaan, zie hieronder de links naar persberichten en publicaties
  • Botmas is actief op LinkedIn, Facebook en Instagram. Op YouTube staan diverse video’s. En natuurlijk onze website :)

 

Persberichten en publicaties

Leeuwarder Courant (april 2023)

Printmatters (april 2023) 

De Volkskrant (maart 2023)

Fries Journaal (sept/okt 2022)

Nieuwsblad Noordoost-Friesland (12 juli 2022)

Radio 1 (28 juni 2022)

RTV NOF (21 oktober 2021)

Omrop Fryslan (21 oktober 2021)

Nieuwsblad Noordoost-Friesland (15 januari 2021)

 

Wilt u foto’s van ons land, onze producten of onze Pleats ontvangen, neem dan contact op via onderstaande contactgegevens. 

 

Contact and team

Botmas

Bûtendykswei 27

9132 ED Engwierum

0511 70 02 29

info@botmas.nl